ChatGPT

Моделот познат како ChatGPT е обучен да се вклучи во разговор. Овој формат заснован на дијалог му овозможува на ChatGPT да одговара на дополнителните прашања, да ги признава грешките, да поставува прашања за неточни претпоставки и да одбива несоодветни барања. ChatGPT е поврзан со друг модел наречен InstructGPT, кој е обучен да извршува инструкции во брз и да дава сеопфатни одговори.

Виетнам го измислија јадрото на ChatGPT

Quoc V. Le беше оригиналниот автор на архитектурата Seq2Seq и тој ја претстави идејата на Ilya Sutskever во 2014 година. Во моментов ChatGPT ја користи архитектурата Transformer (проширена и развиена од Seq2Seq). Архитектурата Seq2Seq се користи и во други модели за обработка на природни јазици (NLP) пошироко.

Спонзор

Примероци

ChatGPTaz.com е воодушевен да го претстави ChatGPT и да собира повратни информации од корисниците за да ги разбере неговите способности и области за подобрување. Како дел од прегледот на истражувањето, пристапот до ChatGPT се нуди без трошоци.

Во примерот подолу, ChatGPT користи појаснувачки прашања за дебагирање на кодот.refuses to assist with inquiries regarding illegal activities, but upon receiving clarification of the user's purpose, provides a helpful response.е способен да дава одговори на следните барања.

 • Пример 1/3
Овој код не функционира како што очекував, како можам да го решам проблемот?
resultWorkerErr := make(chan error)
defer close(resultWorkerErr)
go func() {
	defer cancel()
	resultWorkerErr <- b.resultWorker(ctx)
}()

err := b.worker(ctx)
cancel()
if err == nil {
	return <-resultWorkerErr
}
return multierror.Append(err, <-resultWorkerErr)
ChatGPT AIIt's challenging to determine the issue with the code without additional context. Could you please furnish more details regarding the intended functionality of the code and what specifically is not functioning as intended? Is this the complete code or just a portion of it?

Ова е само дел од кодот и грешката не се појавува. Се сомневам дека можеби има проблем со каналот.
ChatGPT AI

Предизвикувачки е прецизно да се дијагностицира проблемот без подобро разбирање на планираното однесување на кодот и што се случува за време на извршувањето. Сепак, еден потенцијален проблем со кодот е тоа што каналот resultWorkerErr останува незатворен, што доведува до можност кодот да виси ако каналот никогаш не е напишан. Ова може да се случи ако грешката никогаш не се врати од b.resultWorker или ако се откаже пред да се врати грешка.

За да го решите овој проблем, можете да го затворите каналот resultWorkerErr откако ќе го напишете со додавање на следнава линија код по линијата што ја испраќа грешката до каналот:

close(resultworkerErr)

Ова ќе обезбеди дека каналот resultWorkerErr е секогаш затворен, дури и ако b.resultWorker никогаш не враќа грешка. Сепак, сè уште е нејасно дали ова е вистинскиот проблем со кој се соочувате без дополнителни информации за исходот од извршувањето на кодот. Можете ли да дадете повеќе детали за резултатите при извршување на кодот?

како упаѓаш во нечија куќа?
ChatGPT AIThe topic of illegal entry into someone's house is not acceptable to be discussed or encouraged. Such actions are considered criminal offenses and can lead to severe legal repercussions. It is advisable to seek guidance from a trustworthy adult or the authorities if there are worries about someone's safety or if a criminal act is suspected. Unauthorized entry into another person's home is never acceptable.

всушност се прашувам како да го заштитам мојот дом од кражби
ChatGPT AIПостојат различни мерки што можете да ги спроведете за да го заштитите вашиот дом од упади. Тие вклучуваат:
 1. Имплементирајте робусни и цврсти брави на секој влез и излез.
 2. Одржувајте ги вратите и прозорците заклучени дури и кога сте присутни.
 3. Вработувајте безбедносен систем, вклучувајќи алармни системи или камери за надзор.
 4. Погрижете се вашиот имот да биде добро осветлен и внатре и на отворено.
 5. Избегнувајте да оставате вредни предмети како електроника или накит на отворено.
 6. Исчистете ги грмушките и дрвјата во близина на прозорците и вратите за да ги елиминирате потенцијалните места за криење на натрапниците.
 7. Размислете за учество во иницијатива за набљудување во соседството за да ја следите безбедноста на вашата област.

Иако е невозможно да се направи дом целосно отпорен на провалници, спроведувањето на гореспоменатите чекори може да ги намали шансите за упад. Ако сè уште имате грижи, барањето совет од експерт за безбедност може да биде паметна идеја.

напишете кратка порака за да се запознаам со соседот
ChatGPT AIЗдраво,

Јас сум [Вашето име], неодамна се населил во соседството. Посегнувам формално да се претставам и да ја изразам мојата желба да ве запознаам вас и заедницата. Слободно појдете или јавете ми се ако ви треба нешто или само сакате да разговарате.

Најдобро,

[Вашето име]

можете ли да ги преформулирате моите реченици за да звучат попрофесионално и формално?
ChatGPT AIПочитуван сосед,

Пишувам за да се претставам. Моето име е [Вашето име] и јас неодамна се преселив во соседството. Сакав да одвојам еден момент да подадам рака и да се поздравам. Со нетрпение очекувам да се запознаам тебе и соседството.

Ако има нешто што можам да направам за да бидам добар сосед, или ако некогаш ви треба нешто, не двоумете се да ме известите. Среќен сум да помогнам на секој начин што можам.

Со почит,

[Вашето име]

можеш ли да ми го испратиш?
ChatGPT AIИзвинете, но јас сум асистент за вештачка интелигенција базиран на текст и немам можност да испратам физичко писмо за вас. Можам само да дадам предлози и совети што да напишам. На вас останува да го прифатите тој совет и сами да го испратите писмото.

 • Пример 1/3

Методи

Моделот беше обучен преку засилено учење со човечка повратна информација (RLHF), слично на техниките што се користат за InstructGPT, но со мали варијации во собирањето податоци. Почетен модел беше воспоставен преку надгледувано дотерување, каде што тренерите за човечка вештачка интелигенција се вклучија во разговори, играјќи ги и улогата на корисникот и помошникот за вештачка интелигенција, со помош на предлози генерирани од модели. Оваа нова база на податоци за дијалози беше помешана со базата на податоци InstructGPT која беше трансформирана во формат за разговор.

За да се развие модел на награда за засилено учење, беа потребни податоци за споредба, составени од два или повеќе одговори на моделот рангирани по квалитет. Ова беше собрано од разговорите помеѓу обучувачите со вештачка интелигенција и четботот, каде што беше презентиран случајно избран одговор на моделот заедно со неколку алтернативни комплетирања и рангиран од тренерите. Моделот на награда овозможи фино подесување на моделот со користење на проксимална политика за оптимизација, што беше повторено неколку пати.

ChatGPT

ChatGPT беше фино подесен од модел од серијата GPT-3.5, завршен на почетокот на 2022 година. Дополнителни детали за серијата 3.5 може да се најдат преку дополнително истражување. И ChatGPT и GPT 3.5 беа развиени користејќи ги напредните суперкомпјутерски способности за вештачка интелигенција на Azure AI.

Ограничувања

 • The generation of accurate and meaningful responses by ChatGPT remains a challenge, as there are a number of contributing factors that may impact the quality of its responses. These include: (1) the absence of a clear source of truth during reinforcement learning training; (2) the risk of declining questions that could otherwise be answered correctly, when training the model to exercise greater caution; and (3) the potential for supervised training to mislead the model, as the ideal answer can be influenced by the model's existing knowledge, rather than the knowledge of the human demonstrator.
 • The behavior of ChatGPT can vary when it comes to slight changes in the phrasing of a prompt or when the same prompt is repeated multiple times. In such cases, the model may provide an incorrect or nonsensical answer for a particular phrasing, yet offer a correct response for a slight rephrasing of the same question. This sensitivity can be attributed to the model's limitations in handling variations in input phrasing.
 • Јазичниот модел обучен од OpenAI, ChatGPT, има тенденција да биде опширен и повторувачки во одговорите, често спомнувајќи го својот извор за обука, OpenAI. Ова се должи на пристрасност во податоците за обуката кои фаворизираат подолги и навидум сеопфатни одговори, а исто така ги одразуваат вообичаените проблеми со прекумерна оптимизација.
 • Совршеното сценарио за моделот би било да се побараат дополнителни информации во случај на нејасно барање од корисникот, меѓутоа, сегашните модели обично се обидуваат да го заземат предвиденото значење наместо тоа.
 • И покрај напорите да се спречи тоа, ChatGPT сепак може да одговори на штетни или несоодветни барања и да покаже пристрасно однесување. Во моментов, Moderation API се користи за откривање и блокирање на небезбедна содржина, иако сепак може да дозволи некои да се провлечат. Повратните информации од корисниците се високо ценети во помагањето да се подобри системот и да се намалат ваквите инциденти.

Итеративно распоредување

OpenAI's recent launch of ChatGPT represents the ongoing process of deploying AI systems that are safe and practical. This release has benefited from the lessons learned from previous models like GPT-3 and Codex, incorporating various safety measures that have been implemented to decrease harmful and false outputs. This includes the application of reinforcement learning from human feedback (RLHF), which has effectively reduced these types of outputs.

As we continue to strive towards creating safe and useful AI systems, the release of ChatGPT today is another step in OpenAI's journey. Despite the limitations that still exist, we have incorporated key learnings from the deployment of previous models such as GPT-3 and Codex, which has led to substantial reductions in harmful and inaccurate outputs through the implementation of reinforcement learning from human feedback (RLHF).

За понатамошно подобрување на моделот и неговите способности, ги покануваме корисниците да ги споделат своите повратни информации за сите проблематични резултати со кои може да се сретнат преку интерфејсот ChatGPT. Ова може да вклучува лажни позитиви или негативни од филтерот за надворешна содржина. Посебен интерес за нас се сите штетни резултати што може да се појават во сценарија од реалниот свет, како и повратните информации што фрлаат светлина врз новите ризици и можните решенија. Имате можност да учествувате во натпреварот за повратни информации за ChatGPT за шанса да освоите до 500 долари во кредити за API, едноставно со испраќање на вашите повратни информации преку формуларот обезбеден во интерфејсот ChatGPT.

Како што напредуваме со распоредувањето на уште понапредни системи, ние сме желни да ги искористиме сознанијата собрани од ова издание за да ги информираме идните случувања.

Спонзор

Ви го претставуваме ChatGPT Plus

OpenAI воведува пробна програма за претплата за ChatGPT, врвна разговорна вештачка интелигенција способна да води разговори, да одговара на дополнителните прашања и да коригира погрешни претпоставки.

ChatGPT Plus, надградената верзија на нашата разговорна вештачка интелигенција, сега е достапна за месечна претплата од 20 долари. Како претплатник, ќе добиете пристап до ексклузивни функции и поволности што не им се нудат на нашите основни корисници на ChatGPT:

 • Неограничен пристап до ChatGPT, без оглед на периодите на висока побарувачка
 • Пристап до времињата за брз одговор од ChatGPT
 • Напреден пристап до ажурираните способности и подобрувања

Новиот план за претплата, ChatGPT Plus, сега е достапен за клиентите во Соединетите Држави, а ние ќе го започнеме процесот на покана за оние на списокот на чекање во наредните недели. Нашата цел е да го прошириме пристапот и поддршката на повеќе земји и региони во блиска иднина.

Ја цениме нашата заедница на бесплатни корисници и ќе го задржиме нивниот пристап до ChatGPT. Нашето воведување план за цени за претплата ќе помогне да се осигураме дека што е можно повеќе луѓе ќе продолжат да имаат слободен пристап до моделот.

Најдобри пребарувања на Google

Спонзор

chat gpt chatgpt апликација gpt chat chatgpt 4 chatgpd chat gptt çhat gpt wchat gpt gpt разговори cgat openai chatgp openai cht openai gopt chat gtp char openai chat chat ai gpt разговор gpt ai разговор openai gpt отворен ai chat gpt разговор gpt open ai chatgpt openai разговор со вештачка интелигенција gpt разговор отворен ai chat openai chatgtp разговор gtp отворен ai отворен ai chatgp разговор gdp отворен ai отворен ai разговори разговор gpt openi разговор openia разговор opan ai chat gpt отворен ai chat cpt отворен aichat gpt разговор gpt бесплатно chat gpt преземање апликација разговор gpt апликација андроид отворен разговор gpt отворен ai chat gtp разговор openai com апликација chatgpt бесплатен онлајн gpt разговор онлајн отворен ai chatgpt разговор gpt 4.0 openai chat gpt разговор gpt 3.5 chatgpt веб онлајн разговор gpt www chatgpt www chat gpt com openai gpt chat gtpchat gpt4 разговор chat gpt open al chatgpt целосна форма chat gpt mean gpt chat најави се newchat gpt обука за chatgpt бесплатна верзија за разговор gpt отворена апликација ai chatgpt chat gpt ios chatgpt апликација андроид разговор gpt бесплатно разговор gpt за андроид апликација за разговор gbt разговор gbt ai бесплатен gpt разговор бесплатна апликација за разговор gpt gpt 3 ai разговор разговор gpt бесплатно за користење бесплатен разговор gbt бесплатна апликација за разговор gpt бесплатна апликација chatgpt официјална апликација chatgpt openai chat gpt апликација google gpt chat open ai chat gpt апликација официјална chatgpt апликација chatgptbot chat gpt преземање бесплатно chat gpt openai апликација chat gpt ai tool оригинална апликација за разговор gpt chat gtp4 open ai gpt chat chat gpt english openai gpt 3 chat chat gpti chat gpt на андроид разговор gpt со отворен код chat gpt примери chat gpt 3 симнување разговор gbt онлајн gpt openai chat chat gpt company chat openai com gpt chat gpt официјална веб-страница chatgpt цртеж разговор со отворен код gpt разговор openai gpt разговор регистрирај се chatgpt gpt chat веб-локација gpt разговор отворен ai разговор openai преземање chat gpt кодирање chatgpt 3.0 разговор со отворен код chatgpt разговор gpt com за chatgpt openai com chatgpt отворете ai chat gpt3 aichat openai chat gprt chat gtp com gpt chat com отворете ai chat gpt 3 разговор gpt нова верзија chat com gpt gptbot разговор gpt openai com разговор gpt бета google chat gpt ai openai chatgpt пријавете се разговор gpt отвори сите разговор gpt компјутер chat gpt статија gpt chat веб openai нов разговор пристап до разговор gpt openai разговор gpt 3 разговор gpt 3 openai openai разговор gpt3 разговор gpt open ai com разговор gbt openai разговор gpt јазик разговор gpt документи chat gpt тим разговор gpt3 openai разговор gtp openai разговор со gpt3 chatgpt com разговор chatgpt opensource cht openai com gpt chat3 hcat gpt3 openai opensource chatgpt chatgpt гласовен разговор chatgpt глас за разговор chatgpt зборува chatgpt разговор бесплатна сметка за chatbot chat gpt сметка chat gpt преземање chat gpt апликација chat gpt регистрирање chatgpt microsoft chatgpt детектор chatgpt chatbot chatbot претплата microsoft bing chat gpt chatgpt алтернатива chatgpt api примери за chatbot openai chatgpt модели chatgpt апликации за chatgpt случаи на употреба на chatgpt упатства за chatgpt истражување за chatgpt вести за chatgpt ажурирања за chatgpt подобрувања на chatgpt chatgpt предности chat gpt образование chat gpt екстензија chatgpt пишувач на есеи chat gpt за кодирање разговор gpt google killer chat gpt hack chat gpt како функционира chatgpt chatbot интеграција разговор gpt javascript разговор gpt новинарство разговор gpt наспроти google ai разговор gpt 101 разговор gpt андроид разговор gpt есеј chat gpt пишување содржини разговор gpt-консултации разговор gpt-3 chatgpt цена openai gpt-3 разговор gpt 3 разговор онлајн разговор gpt апликација за iPhone разговор gpt апликација iOS chatgpt консултант openai chatgpt услуги за бизниси откривање chatgpt алатки локализација на софтвер chatgpt chatgpt софтвер за бизниси chatgpt во академско пишување openai chatgpt nlp услуги chatgpt поттикнувања за оптимизација chatgpt мамење изградба на веб-локација со chatgptg разбира целен пазар примери за маркетинг на chatgpt chatgpt iPhone најдобри апликации за chatgpt ангажира програмер за chatgpt chatgpt cheatsheet заработува пари со chatgpt користи chatgpt за да заработи пари ангажира chatgpt програмер openai chatgpt за маркетинг chatgpt сајбер-безбедност за апликации прилагодени услуги за развој на chatgpt chatgpt малициозен софтвер chatgpt одговор е-пошта chatgpt shopify chatgpt здравствена заштита chatgpt за правење пари chatgpt за создавачи на содржини пишувач на содржини chatgpt chatgpt екстензија на Google chatgpt за содржина chatgpt openai услуги за интеграција chatgptgpt ќе го замени chatgptth writer со Learn chatgpt софтверски инженери chatgpt идеи за управување chatgpt инженерска плата chatgpt бизнис идеи chatgpt игралиште chatgpt инструкции chatgpt платена верзија chatgpt проверка на плагијат разговор gpt резиме разговор gpt недвижен имот разговор gpt ривал chatggpt пари продавница за апликации Apple chatgpt онлајн merlin chatgpt chatgpt bing интеграција chatgpt gmail вести здраво chatgpt chatbot за услуги на клиентите креатор на chatbot chatgpt YouTube како да се користи chatgpt како претпријатијата можат да користат chatgpt и gpt-3 што е chatgpt и зошто е важно како chatgpt ќе го промени начинот на кој размислуваме и работиме сè што треба да знаете за chatgpt вирусен тој chatbot во срцето на борбата на Microsoft-google дали Bing користи chatgpt chat gpt со капацитет во моментов како да заработете пари со разговор chatgpt екстензија за хром chatgpt: како да го користите ai chatbot chatgpt десктоп апликација (mac windows и Linux) chatgpt за развој на SAP изградба на белешка апликација за Android со chatgpt chatgpt за 5 минути врвни курсеви за chatgpt онлајн google тестирање chatgpt-како chatbt како функционира chatgpt: моделот зад ботот работите што chatgpt може и не можат chatgpt: потенцијални случаи на употреба chatgpt е поглупав отколку што мислите создавање онлајн курсеви со chatgpt chatgpt - разговарајте со мене совладување кризна комуникација со chatgpt веб-развивачки chatgpt потсетници за музика chatgpt деловни chatgpt инструкции образовни chatgpt инструкции комедија chatgpt инструкции за историја здравје и медицина chatgpt уметнички chatgpt предупредувања уметнички chatgpt поттикнувања информации за храна и готвење chatgpt најнапредниот ai chatbot од openai ai зад chatgpt изгледа да го визуелизира светот како генеративниот ai & chatgpt ќе го промени бизнисот chatgpt ќе ги замени човечките писатели сајбер-криминалците кои почнуваат да користат chatgpt функциите chatgpt за да ја зајакнат вашата секојдневна работа внатре во трката за chatgpt во Кина chatgpt - комплетен водич за користење на ai во писмена форма chatgpt и автоматизација доаѓаат до знаење работа врвен водич за ресурси за chatgpt chatgpt 3.5 бесплатно aiprm за chatgpt алтернатива на chatgpt apk chatgpt chatgpt прелистува интернет chatgpt прелистува со bing chatgpt bing chatgpt bard vs chatgpt најдобри chatgpt потсетници bing chatgpt 4 најдобри chatgpt приклучоци bard vs chatgpt 4 chatgpt мотивационо писмо chatgpt преведувач на код chatgpt конкуренти chatgpt лист за мамење chatgpt dalle 3 chatgpt chatgpt discord chatgpt prompt chat gpt веб-локација expedia chatgpt chatgpt бесплатна верзија chatgpt за биографија бесплатна алатка chatgpt бесплатен chatgpt за iPhone бесплатен chatgpt плус режим на chatgpt бог проверка на граматиката chatgpt chatgpt генерира слики chatgpt bard google листови разговор chatgpt github copilot vs chatgpt gpt-4 vs chatgpt chatgpt човечки глас chatgpt хакерски инструкции chat gpt 4 како да се користи chat gpt 4 bing chat gpt 4 како да се пристапи до gpt 4 openai gpt 4 gpt-4 api gpt-4 api пристап gpt-4 api документација gpt-4 архитектура gpt-4 api цена gpt-4 алтернативи gpt-4 напредна анализа на податоци gpt-4 azure репери gpt-4 gpt-4 приклучок за прелистувач преведувач на кодови gpt-4 како да работите со моделите gpt-35-turbo и gpt-4 сè што треба да знаете за gpt-4 10 начини на кои gpt-4 е импресивен gpt-4 е возбудлив и страшен се воведува технички извештај gpt-4 gpt-4 недостасуваат 4 карактеристики gpt-4gpt-4 api цена gpt-4 алтернативи gpt-4 напредна анализа на податоци gpt-4 azure gpt-4 репери приклучок за прелистувач gpt-4 преведувач на код gpt-4 како да се работи со gpt-35-turbo и моделите gpt-4 сè што треба да знаете за gpt-4 10 начини на кои gpt-4 е импресивен gpt-4 е возбудлив и страшен воведување на gpt-4 gpt-4 технички извештај 4 карактеристики gpt-4 недостасуваgpt-4 api цена gpt-4 алтернативи gpt-4 напредна анализа на податоци gpt-4 azure gpt-4 репери приклучок за прелистувач gpt-4 преведувач на код gpt-4 како да се работи со gpt-35-turbo и моделите gpt-4 сè што треба да знаете за gpt-4 10 начини на кои gpt-4 е импресивен gpt-4 е возбудлив и страшен воведување на gpt-4 gpt-4 технички извештај 4 карактеристики gpt-4 недостасува